Bewust en duurzaam eten
De Natuurtuin manier
We hebben fairtrade koffie en thee en gebruiken duurzame en recyclebare middelen om alles wat we maken te presenteren en te serveren.
Op deze manier doen we allemaal ons uiterste best om onze natuur en haar omgeving zo min mogelijk te belasten. Zo maken we onze bezoekers extra bewust.
Kruiden uit eigen tuin
Wist je dat wij op de Natuurtuin onze eigen kruidenthee maken?
Er staan verschillende kruiden in onze tuin, ieder in zijn eigen vak. Deze plukken wij en laten we drogen om onze eigen kruidenthee van te maken. Sommige kruiden gebruiken wij ook om mee te koken. We hebben speciale droogkasten om kruiden door de natuurlijke energie (luchtstroom) te laten drogen.
Geen aanmaaklimonade
Suiker is niet gezond voor je lichaam. Daarom serveren wij voor onze bezoekers lekker kraanwater met fruit, bloemen of kruiden. Denk aan een heerlijke kan met bloemenwater, citroenwater met een takje munt of komkommerwater. Op die manier laten we zien dat je een lekkere en verantwoorde twist kan geven aan 'gewoon' kraanwater.
Unieke snoepjes
We maken onze eigen snoepjes van gedroogde appels of kweepeer. Lekker en gezond.
Jullie delen ideeën over hoe alles groeit en bloeit, dat is tof!
Uit eigen keuken
Elk seizoen geeft iets unieks. Tegenwoordig kan je het hele jaar door alle producten kopen die je wil. Dat is niet duurzaam. Het moet vaak van ver komen en dit brengt transportkosten met zich mee. Probeer zoveel mogelijk per seizoen te kijken wat er groeit en eet dat. Dan ben je duurzaam bezig!
Bijna alles koken we zonder pakjes en zakjes, en we kopen zoveel mogelijk lokaal en biologisch in.
Afval
Afval bestaat niet! We gooien zo min mogelijk weg. Alles wat we wel weggooien, scheiden we. We composteren ons keukenafval, die compost gebruiken we weer voor onze tuin.
Zo creëren we onze eigen kringloop. Van oud brood maken we croutons, wentelteefjes of puddingbrood.
Educatief & leerzaam (en lekker)
We nemen de bezoekers zo mee in alles wat we in onze keuken bereiden. Kinderen planten zaadjes in de moestuin en oogsten de kruiden en groente mee. Zo leren we ze bijvoorbeeld dat zelfgegroeide tomaatjes veel lekkerder smaken dan die van de supermarkt.
Dat geeft voldoening. We maken van onze producten heerlijke gerechten. Deze serveren we tijdens een open middag, activiteit of evenement.